Senaste inläggen

Av Tania, Martin & Karin - 22 mars 2012 21:53

Nu är valparna tre veckor och alla har öppnat ögonen och börjat höra också! Det går väldigt snabbt i valplådan, nu har dom börjat bekanta sig med varandra på ett helt annat sätt. Biter lite i varandras öron, attackerar lite på någons svans och vissa skäller när dom ser något obekant.

Idag fick dom bekanta sig med Tania och Martins barn, en leksakspapegoja och min kamerarem. Man ser hur dom använder sina sinnen ungerfär som en vuxen hund där luktsinnet helt klart kommer på första plats.

Snart är det dags för en större valphage, men när jag skulle hämta ut den nybeställda hagen så saknades den i paketet. Ja det var mer saker som var beställda man kan ju aldrig ha för mycket hundsaker eller hur  

Får kontakta dom snarast så dom små juvelerna kan få leka loss lite mer!

Idag har vi fotat dom, alla fick inte en ståbild, men dom är ju bara tre veckor det kommer senare!!!


Jag lyckas inte få en text till varje bild, men vid varje ny huvudbild är det en ny valp.

Daim, Bosse, Max, Melivn, Zlatan, Cocos och Kitty


                                


Av Tania, Martin & Karin - 14 mars 2012 14:02

              Snart är Tuvas valpar redan två veckor gamla! Och dubbelt så stora som när dom föddes :)

Det råder fortfarande ett lugn i lådan som är deras bostad i någon vecka till. Sedan kommer dom vilja börja upptäcka världen, jag längtar tills dess. Det är så underbart att se hur dom bemöter alla nya upptäckter. Alla på sitt egna lilla vis, men oftast alla med stor nyfikenhet.

Jag får mångar frågor om valparna, när får man komma och titta på sin nya familjemedlem, hur verkar dom osv, dom utvecklas så olika och bara för att den ena är uppe och springer en dag så kanske han sover sig igenom nästa. Om några veckor är dom mer ikapp och det kommer garanterat vara desto mer röj på dom!

Mamma Tuva gör ett jättejobb och matar alla sina bebisar så dom växer och frodas. Hon har börjat gå ifrån dom lite mer och kommer och vill bli kliad under magen (något hon älskar och visar på ett mycket speciellt sätt).

Hon följer också med på små promenader vilket är jättebra så hon inte blir så stel efter ha burit alla valpar i magen och sen ligger och diar dom så mycket. Förut hade hon bråttom in igen, men nu vill hon gärna leka med bollen och bära mina vantar när vi är ute.

Tuva som i vanliga fall inte lever med katter kommer väldigt bra överrens med våra lurvisar. Dom (katterna) visar respket och går inte in i sovrummet där valparna bor och då tycker Tuva dom är ok. Jätteskönt.


Bifogar några bilder tagna med mobilen.


/KarinAv Tania, Martin & Karin - 4 mars 2012 09:16

      Nu har Tuvas valpar kommit! Natten till fredagen kom dom efter ett långt förarbete. Men när första killen tittat ut gick det fort. Ca 20-30 min mellan varje.

Det blev hela 8 (!) st hanar och en tik  tyvärr var det en hane som inte klarade sig, så nu är dom sju st hanar varav två st är brunvita och så tiken som är svart-vit.


Alla valpar har min favoritteckning dvs heltecknad rygg med varierande bläsar mm. Dom var vid ankomsten ganska stora även fast dom föddes på dygn 61 så inte konstigt att Tuva som är en ganska liten springertik var stooor!

Mormor Puma vill så gärna vara med och hjälpa Tuva hela tiden. Tuva suckar, men låter Puma ta del av dom litegrann.

Tuva är en väldigt pysslig hund till vardags. Hon har något för sig hela tiden och det är nästan omöjlit att gömma något för henne för hon hittar det! Så nu när hennes starka moderskänslor är väckta så pysslar hon med sina bebisar precis hela tiden. Igår kom hon iaf ner när hon behövde gå ut. Innan fick jag bära ut henne och så kiss och sen snabbt in igen!

Men sedan är hon hos dom hela tiden.


/Karin

Av Tania, Martin & Karin - 14 februari 2012 13:40

I helgen var det utställning i Mjölby, jag hade inte tänkt åka då vi legat sjuka hela veckan men efter några samtal

med Andrea så blev jag så sugen så jag bestämde mig för att åka ändå.

Jag hade då inte trimmat hundarna så jag paniktrimade och badade dom på fyra timmar och kom i säng vid halv ett.

När klockan ringde halv fyra funderade jag på om man är riktigt klok i huvudet som anmäler sig till dessa utställningar frivilligt! Jag mötte upp Andrea, lill Andrea och Katarina runt fem och sen var det gasen i botten mot Mjölby.

"Lilla" Lopp-lusen var först ut idag, han blev BIM valp

 

BIM Hi-Design´s Let´s Go Crazy "Loppan"  BIR Big Brazzel Everytime We Touch "Cecilia"


Sen var det dags för Stella i unghundsklassen

 

Hi-Design´s Magic Jelly Bean "Stella" vann unghundsklassen med Ck

Smockan gick i öppenklassen och sprang på bra framt till individuella bedömningen men sprang sedan lydnadsfot så hon fick idag nöja sig med ett exelent och en bra kritik.

Vi måste verkligen knäppa en ny uppställningsbild på Smokey, ska bara få med mig fotografen vilket inte är det lättaste, kan inte förstå varför  


På söndagen var det dags för första träffen på grundkursen som jag bokat upp mig på med Loppan.

Det har även Sandra och Mixxa gjort så vi skulle samåka. Strax innan vi skulle träffas så ringde en ngt stressad Sandra som hade kört i diket, inget djupt dike som tur var så det räckte med lite grus så var bilen uppe och iväg.

Kursen håller Monika Jansson, springer Östra och det var lika kul som alltid. Med på kursen är även Loppans syster Salsa med matte Isabell och brorsan Hugo med matte Linda. Det var inte helt lätt för alla som känner varandra sedan tidigare att låta bli varandra och bara vara passiva, men mkt bra träning.

  Här tränar Hugo passivitet.

Vi fick med oss en massa övningar som vi nu tränar flitigt på.  

När vi kom hem så hade Loppan hunnit sova i bilen och var pigg igen så jag körde ett litet pass men efter det

var han nöjd fram tills kvällspromenaden.


Här hemma så är det fortfarande sjukstuga, barnen hostar och snorar på men febern är iaf borta idag så det känns

som att vi är på rätt väg nu. Hoppas att dom blir friska snart så vi kan ta alla trimningar som får vänta just nu.


Ha det gott

/ TaniaAv Tania, Martin & Karin - 2 februari 2012 10:23

     

Nu är det fyra veckor sen Tuva hade sin date med Keno och vi hoppas så mycket på att hon är dräktig!

Hon beter sig som det, men i nästa vecka borde man se om hon är det annars blir det ultraljud så vi vet säkert.

Har fått endel frågor om vems hund Tuva egentligen är och kan berätta att hon delägs dels av mig (Karin) och dels av Monika på kennel Mountjoy där hon bodde från 8 veckors ålder tills hon var tre år.

Sen flyttade hon hem till Camilla Jannesson där hon bor med två andra springertikar. Tuva är van att vara hemma hos mig där också hennes mamma Puma ju bor.

Tuva har ärvt mamma och mormors temprament och är en väldigt trygg hund och glad i allt och alla både människor (stora och små) andra hundar och katter.

Valparna (om hon har några i magen) kommer födas hemma hos mig där jag bor i en villa i Sollentuna, 2 mil norr om Stockholm invid E4. Dom kommer bli vana vid småbarn, har en 4 åring och en 2,5 åring och så har vi två norska skogkatter också.


Vet att min mailadress är fel på vår hemsida, men pga att Tanias (som ju uppdaterar vår hemsida) dator är trasig så är det bloggen som kommer uppdateras istället  

Min mail är: karinnorrby@hotmail.com och mobil: 0733-264462


Vi hörs snart igen!

/Karin (lägger in lite bilder på Tuvaluvan och hennes mamma Puma)


Av Tania, Martin & Karin - 1 oktober 2011 20:29

Imorse skjutsades husse ut på jakt med Smockan, hon visste precis vad det var frågan om då alla saker hade packats dagen innan.

Smockan har ju precis haft valpar för 11 veckor sedan så konditionen är inte på toppnivå vi har bara mjukstartat konditionträningen än så länge och kört lite lugnare apportering, sök-övningar samt kortare eftersök.


Här släpper jag av ekipaget

 

Så här långt är Stella nöjd och glad och tror att hon också ska få göra en insats...

 

Men VA!! Jag fick inte följa med   fy så taskigt!

 


Med stor iver och energi drog så jakten igång, det första husse gjorde var att trampa ner i ett surhål så att resten av jaktdagen fick spenderas med lerinpackad fot... Tre såtar hann vi med, Smockan arbetade med bra intensitet och höll sig hela tiden på perfekt avstånd. Alla skogens djur tycktes dock ha tagit semester för där vi var höll dom inte hus iaf. En pinfärsk älgspillning fick Smockan att vilja dra iväg på älgspår, det ville inte husse!


Så det enda bytet från skogen den här gången blev svamp!

Smockan var nöjd efter arbetet och fick rådjursfilébitar som lunch, bästa lunchen av alla jaktdeltagare! Summa sumarum, en underbar dag i skogen med fint väder och trevligt sällskap! =)


I eftermiddags fotade vi lite nya bilder på valparna, dom är ju 11 veckor idag.

Jag försökte först ställa dom på bordet men OJ vad stora dom blivit jag nådde ju knappt att hålla dom och stog och kämpade på tår så det får bli på golvet hädan efter.


Här är "Felix" Hi-Design´s Let´s Play som söker ett eget hem att flytta till.

Felix är en lugn och snäll kille som verkar väldigt okomplicerad och älskar mat ;)

     Här är "Hugo" Hi-Design´s Let´s Do It som även han är till salu, Hugo är det

mer "go" i och söker ett aktivt hem, han älskar att spåra!

           Av Tania, Martin & Karin - 30 september 2011 23:00

Hösten är i full flärd med alla dess färgstarka inslag, här har det hittills varit en mysig och vacker höst som bjudit på fint väder. Valparna har börjat flytta, först ut var "Enzo" Hi-Design´s Let´s Dance som flyttade till Linda Rise i Danmark.

Han bilade hela vägen ner till sitt nya hem så han är nog bilvan så det räcker och blir över ;) 

 Enzo


Sen var det dags för lilla "Siri" Hi-Design´s Let´s Rock It att flytta, hon ska ända upp till Umeå fast som tur är så blir det bara för några månader och sen kommer hon tillbaka till Stockholm med matte Emilie Lindkvist.

  Söta Siri


Samma eftermiddag mötte vi upp Unni Hammer i Örebro för att leverera "Asta" Hi-Design´s Let´s Have Fun som skulle åke till Norge. Jag min nöt hade glömt köpeavtalet   Ja det ordnade till sig ändå och vi löste det genom att skicka det per post istället.

 Asta tillsammans med mamma Smokey & halvsyster Stella


Isabelle tyckte att det var jätte roligt att åka på äventyr!

      

Isabelle skuttar omkring på parkeringen innan Asta åkte till Norge.


Nästa dag åkte "Salsa" Hi-Design´s Let´s Party till Isabell Åmark som samäger henne med oss. Salsa har nu börjat sitt nya arbete på Bagis som djursjukvårdare ;)

    Finaste Salsa


Ludde Hi-Design´s Let´s Get Loud ska bo hos Héléne Crosfield men åka lite senare fast i helgen är han och hälsar på sin nya matte och storebror Higgins.

Han fick åka tunnelbana och hiss för första gången och det hade gått jättebra. När dom skulle få middag så visade Higgins så fint att man sitter innan man får maten och Ludde var ju inte sämre än att han också satt då.

 Snygg Ludde


Martin, Sandra, Mixxa, Smokey & Stella var och spårade igår.

Nu har ungdomarna blivit mer rutinerade i spåren så snart är det dags för anlags debut!


Lilla Loppan har tränat ensamhetsträning vid två tillfällen idag.

Första gången var det lite protester fast han hade sällis av Stella men efter en lått korrigering låg han så snällt och sov. Efter att han hade vaknat ätit och röjt en stund fick han gå in igen och träna vidare och den här gången gick det snabbt och han somnade helt själv.

 Här har Loppan slocknat :)


Nu är det 2 glada & lyckliga pojkar kvar som också vill flytta till egna hem, nya bilder på dom kommer imorgon.

    

Felix och Hugo känner sig redo att ge sig ut på egna äventyr :)Av Tania, Martin & Karin - 12 september 2011 17:20

Nu har valparna hunnit bli 8 veckor gamla.

Det vräkte ner regn här hela förmiddagen så vi tog in gänget och torkade dom och körde fotograferingen inne. 10 minuter efter att vi fotat sista valpen så sprack det givetvist upp och blev strålande fint väder. Jävlighetens lag eller?

Har även hunnit ändra mig gällande vilken tik som ska stanna på kenneln och det blir Salsa (Hi-Design´s Let´s Party). Hane 1 har hunnit flytta till Linda i Danmark.

Stort lycka till med lillprinsen och tack för den fina blomman! Snart är det dags för nästa valp att flytta. Valparna har också lyckats med att hitta ett hål i staketet och drog till grannen idag, lyckades dock ropa tillbaka dom tre busarna omgående så nu blir det till att bära sten och fylla igen det hålet!


Hi-Design´s Let´s Dance "Enzo"Hi-Design´s Let´s Do It "Hugo"      Hi-Design´s Let´s Play "Neo"


   Hi-Design´s Let´s Get Loud "Ludde"

   Hi-Design´s Let´s Go Crazy "Barney"

   Hi-Design´s Let´s Have Fun "Asta"


   Hi-Design´s Let´s Rock It "Allie"

   Hi-Design´s Let´s Party "Salsa"

   

Ovido - Quiz & Flashcards