Senaste inläggen

Av Tania, Martin & Karin - 7 april 2011 21:41

Gör nu ett fjärde försök att skriva ett inlägg med 3 veckorsbilderna...


Valparna blir 3 veckor imorgon och det ska firas med lite vanlig hundmat och välling.

Dom har öppnat sina ögon och går på sina ben nu.


I eftermiddags var Monika, kennel Mountoy, hos oss och hjälpte mig att fota valparna! Tack snäll Monika  


Här kommer bilderna, varje valp i föjld, men bilderna kastades runt så stå/huvudbild kommer i oordning på varje valp. Under varje bildserie står det vilken valp det är :-)      Tik 1

      Tik 2


      Tik 3


        Tik 4


      Hane 1


     

Hane 2


   

Hane 3


   

/Karin


Av Tania, Martin & Karin - 22 mars 2011 08:29

Igår gjorde jag ett försök att fota Pumas valpar. Inte lätt när man är själv, men bilder har efterfrågats så jag lägger ändå ut dom här tänkte jag.


För övrigt så mår valparna bra och äter och sover. Puma pysslar mycket med dom och kommer till oss och säger hej ibland. I natt sov dom eller inte lät nånting iaf på hela natten. Och Puma kom upp en sväng till mig i sängen och låg bredvid lillhusse som hon brukar. Det märks att det är hennes tredje kull hon vet vad som ska göras.


I helgen hoppas jag få hjälp med fotograferingen. Då blir dom ju 1 vecka.


Hoppas ni får en skön dag i solen!


/Karin


    

Hane 1 svart


    Hane 2 brun


     

Hane 3 brun 


    

Tik 1 svart

  

Tik 2 svart

    

Tik 3 brun

    

Tik 4 brun

     

Av Tania, Martin & Karin - 19 mars 2011 12:51

Hela veckan har Puma bara sovit och sovit, men igår morse tittade hon med en speciell anklagande blick på mig och ville hela tiden gå upp i sovrummet. Till min säng. Där låg hon hela förmiddagen förutom när hon skulle ut och gräva lite i buskarna på tomten.

Sen när Amanda (1,5 år) sov middag tyckte Puma att nu är det dags nu ska dom ut! I sängen såklart. Det var jag väl förberedd på. Det går i släkten... Puma själv är född i den där sängen.


Helt ok med hundar i sängen enligt mig, men själva valpningen? Helst inte!

När Puma fick sina valpar hos Monika på kennel Mountjoy FICK hon valpa i sängen! I en biabädd dock.

Och sen kommer dom en efter en man märker att Puma blir tröttare och tröttare såklart. Särskilt valp nr 4 går det jättetrögt med. Han var/är så stor så han satt nog som en propp. Sen kom resten och allt tog ca 7 h. Sen blev Puma sådär lugn och då förstod jag att hon var klar. Det blev 2 svarta tikar, 2 bruna tikar, två bruna hanar och en svart hane.

Nu sover Puma sin skönhetssömn och valparn knorrar och äter. Det finns inget mer rogivande än att sitta och titta på dom. Förutom träsmaken jag har i HELA kroppen   


GRATTIS KATTI som vann tävlingen. Du gissade ALLA rätt!

Mer bilder kommer senare!

/Karin  


Av Tania, Martin & Karin - 14 mars 2011 11:00

Var med och tävla om en doggie-bag värde 200:- till din hund genom att gissa hur många valpar som gömmer sig i Pumas mage.


I sina tidigare kullar har hon fått 8 resp 6 st.


Gissa på antal, kön och färg så bedöms svaren efter flest rätt.


Så kom igen nu och lägg ditt bud i kommentarerna :-)


  


/Karin

Av Tania, Martin & Karin - 28 februari 2011 13:34

I fredags fick jag trimhjälp av Isabelle vi hann med ett öra och hon var extremt taggad tills hon fick Stellas svarta päls på handen då var det slut på det roliga för svart päls på handen var tydligen väldigt äckligt och snuskigt och inga försök från min sida om att avdramatisera det hela gick hem så hon stod på pallen och tvättade händerna under hela tiden som jag trimmade stella.


Isabelle visar sitt missnöje över snuskig päls på handen!

  


Men Smokeys brun/vita päls gick tydligen bättre hon stod och borstade hennes öra i 20min och sjöng och hade sig. Bra det då kan hon kanske ta över trimningen av hundarna när hon blivit äldre för jag tycker att det är så tråkigt! Vi skulle egentligen ha fotat nya uppställningsbilder på hundarna i helgen men vi drog på oss en förkylning. Smockan har en uppställningsbild från när hon var 8 månader gammal på hemsidan, hon är 5 år idag    och Stella från 8 veckor gammal så jag behöver verkligen uppdatera deras sidor nu.


  

Caspian tog sig en tupplur medan vi trimmade...


Tog 2 huvudbilder på Stella & Smokey på promenaden iaf

  

Hi-Design´s Magic Jelly Bean "Stella"


  

Hi-Design´s Wild Thing "Smokey"


//Tania

Av Tania, Martin & Karin - 15 februari 2011 09:10

I helgen var det dags för uppfödarkonferens. Eftersom det hela tiden händer nya saker inom hundvärlden vad gäller forskning, nya regler osv så är det ALLTID väldigt nyttigt att delta på såna här saker. En stor eloge till alla som engagerar sig och sätter ihop en sån här helg  

Sen är det ju också så trevligt att träffa alla nya och gamla och prata springer  

Det var ett jättebra upplägg med olika föreläsare, intressant är det nya som kommer ersätta dagens MH. Det är mitt (Karins) största intresse.

Sen en representant från Agria med statistik över sjukdomar som drabbar vår ras. Även till viss del den mentala hälsan på våra hundar. Bra med sån statistik även om jag är kass på att tyda diagram så hade jag turen att sitta bredvid ett proffs!

Sen en mycket bra diskussionseftermiddag.


Söndagen började med vår ögonspecialist Berith Wallin-Håkansson som rörde till allt i mitt och många andras hjärnor med sitt MYCKET intressanta föredrag om genetik och hur vi ska tänka när vi parar våra hundar.

Men jag behöver helt klart en sammanfattning! Nån??

Syndast på hela helgen var att Tania var sjuk...

Nästa gång får vi hoppas på att fler kan komma och även diskuterades det om att vi kanske ska ha mindre "konferenser" lite mer lokalt mellan varven. Det är ju ett jättejobb bakom en sån här grej.


Puma då? Jo hon är nog dräktig, omkretsen har ökat och även törsten...Sen är hon så kelig och tigger mat. I vanliga fall är hon inte gosig med mig och har ingen matfixering alls...


Ha det gott i kylan!

/Karin & Puma

Av Tania, Martin & Karin - 19 januari 2011 15:06

I fredags åkte jag och Puma aka Chickie hem till Andrea och Eros i Hässelby för en första date!

Eros tyckte till min stora lättnad att gammeltanten var tillräkligt snygg eller det är nog mer snäll som är avgörande i parningssammanhang ;) 

Va enkelt vi kan bestämma partner och åka på förhoppningsvis rätt dag och sen är det första steget klart.

Tack för att vi fått förtroendet att låna Eros till Pumas sista kull!


På lördagen var det dags för Smockeys valpar att återigen träffas och förhoppningsvis lära sig lite nya nyttiga saker. Denna dag var också ett gäng unghundar från kennel Hot Feet med och tränade. Kul att träffa er alla!

Nyttigt att vara så många unga hundar inomhus och träna förbud, belöning, följsamhet och det allra viktigaste PASSIVITET. Det är just det som många av våra springrar behöver i massor dom första åren!! Ganska tråkigt och lätt att glömma, men det lönar sig i alla sammanhang resten av hundens liv. Men även belöning är jätteviktigt, tack Monika för hjälpen med det!

  

Så nu är det bara att träna och ha kul tills nästa gång  


/Karin

Av Tania, Martin & Karin - 1 januari 2011 16:51

Här kommer en bilduppdatering på Ellens valp "Mixa" 2 veckor gammal.


  

Jag har öppnat ögonen nu men jag var så trött när vi skulle fota så jag kisade mest.


  

Mjölkbaren är mitt favoritställe och favoritgöramål just nu, här hänger jag så mycket som det bara går och tömmer tutte efter tutte.


  

Jag har en grön kompis (vänster hörnan) förutom min mamma men han gör inte mycket väsen av sig, jag har dock snusat på Smokey lite och en gång på Stella när hon smet in men då blev mamma arg! Stella måste tydligen vänta ett tag till.Ovido - Quiz & Flashcards