Senaste inläggen

Av Tania, Martin & Karin - 6 oktober 2010 23:08

Den 2:a oktober  var det premiär för årets jaktsäsong med Smokey!

Vi var inbjudna ( Smockan och Martin) att vara med i ett jaktlag

som f.n saknar hundförare i Vallentuna. Det var toppenväder och

både husse och hund och bössan var laddade! =)


  


Första ( och enda) rådjuret såg  i vid genomgången och dagen flöt

på i ett lugnt och skönt tempo, smockan jobbade på jättebra, men det

var inte mycket vilt som rört sig i dem såtarna vi drevade igenom.


Ett upptag blev det på en hare, men läget och situationen gjorde att jag avstod från att skjuta, synd det....


Smockan blev iaf glad när det var fikapaus och hon fick lite ostmacka och fick ligga inbäddad i min jacka. Jaktlaget var nöjda med  vår insats och vi ser fram emot att komma ut igen vid fler tillfällen...


  


Annars har smockan stått stand-by här hemma medans jag jagat räv, ifall det skulle behövas eftersök, men som otur är för smockan så är husse alldeles för träffsäker.../ Martin & Smockan

Av Tania, Martin & Karin - 19 september 2010 20:12

Daniel & Tess var på Stockholm södras Bk och tävlade agility igår och idag.

Igår plockade dom sitt första individuella CERT i hoppklassen och blev 4.a samt tog en Sm pinne och idag plockade dom tillsammans med laget "Fort-Farande" sista pinnen och är nu kvalade till SM!   

Ett stort grattis till Daniel och alla i laget bra jobbat!


  

Ullbiten´s Tess

Av Tania, Martin & Karin - 19 september 2010 19:15

Då kom vi äntligen till utställningen på rätt dag. För er som inte sett på facebook så var vi iväg hela familjen i går packade och laddade och insåg när vi kom fram 09:55 och hela evenemanget ska börja 10:00 att ingen annan än vi var där. Tania kliade sig i huvudet och Martin läste Pm och gav arga blicken och informerade om att utställningen inte skulle vara först på söndag... Oj då sa jag!

När vi ändå var på plats gick jag en sväng för att miljöträna och ringträna lite.

Sen åkte vi och förtids röstade när vi fick en massa ledig tid.

Så idag var det full rulle när vi parkerade på Skavlöten som sig bör.

Stella tyckte det var väldigt spännande med så många olika raser och skötte sig bra hela dagen, hon fick åka själv idag så all fokus skulle ligga på henne.

Hon blev BIR valp och slutade som BIS-3 av 21 olika raser så vi är nöjda.

Tuva, Hi-Design´s Special Edition var där med nya matte Camilla, hon slutade som BIM, stort grattis Camilla!

Isabelle var mest glad när hon fick sätta sig i bilen igen och titta på sina teletubbies ;)


Här kommer lite bilder på dagens aktivitet.

  

   Stella väntar på sin tur och spanar på grannhundarna.


  

"Stella" Hi-Design´s Magic Jelly Bean blir BIS-3


     

"Tuva" Hi-Design´s Special Edition blir BIM


     Så här trött blev Stella efter dagen.


Hoppas ni haft en riktigt skön helg!


Av Tania, Martin & Karin - 13 september 2010 21:27

Då var det dags för valpkursen för Magic kullen, vi träffades för första gången i lördags, 4 st deltagare blev vi totalt (då 2 st har flyttat en bra bit bort).

     

Fr.v Morgan & Hobbe, Kjell & Nova, Karin, Leif & Wilson, samt Martin & Stella.


Alla valpar hade vuxit massor tom lille Hobbe som bara åkte från oss för 2½ vecka sen. Den här träffen fokuserade vi på kontakt och grundlydnad, alla jobbade på riktigt bra med sina hundar!

Se bildbevis nedan.

        

Bra jobbat alla nästa träff kör vi lite spårträning inbakat med grundlydnad.


Samtidigt var Karin & Puma i Dingtuna på utställning dom hade en avelsgrupp som blev 1.a med Hp samt senare under dagen BIS!

Stort grattis till alla Pumas Mountjoy avkommor som placerade sig lite här och var samt till Mountjoys Nimble Nina som blev BIR samt BIS-2 jakthund.

Här kommer en bild på gruppen.

     


Igår tog vi det bara lugnt och gick en promenad i skogen, det är så skönt nu när insekterna börjar avta och det är perfekt värme att vandra i.

  

Isabelle fick testa att sitta och åka i sin fina ryggsäck.

 

Sen var det dags för fikapaus

  

Vi hittade även en hel del kantareller (som jag glömde att fota)

Och så här trött blev Isabelle efter ett tag :)

  

Av Tania, Martin & Karin - 10 september 2010 14:50

Nu var det ett tag sen sist det uppdaterades i bloggen, det har ju varit så bra väder så man försöker njuta av den sista värmen vi får innan den långa vintern.

Alla valpar har nu åkt till sina nya hem och alla verkar trivas bra. Imorgon startar valpkursen och det blir 4 ekipage (2 st bor en bra bit bort i vårt avlånga land) och en familj åker ända från sundsvall för att vara med på kursen, vilket engagemang   Det ska bli så roligt att få träffa alla "barnen" igen samt nya ägarna förstås. Ellen är på snabbvisit för att träna lite stadga samt pipa inför grundprovet på söndag. Springeröstra ändrade tyvärr provdatumet och Daniel var då uppbokad på annat håll (agility vad annars) så nu ska jag själv göra ett tappert försök att starta henne. Apporteringen går bra, fältdelen likaså men pipan den kan jag ju glömma enligt Ellen. Så det blir väl en del röstliga resurser man kommer höra när det blir dax för mig på söndag. Särskilt höga poäng på kontakt/förigheten är väl inte att tänka på...

Idag har jag kört lite apportering med Ellen, smokey & Stella och alla skötte sig riktigt bra. Upptäkte att rapphönan jag tinat inte var så väldigt fräsh, tur att man inte har så kräsna hundar. Ellen skyndade sig dock att lämna av snabbt som attan och mallade inte runt en sekund i onödan så hon tyckte väl inte det var så jätte mojsigt med den döda rapphönan (som man såg hela filén på) den hönan fick stanna kvar i skogen när vi var färdiga.

Här kommer lite bilder på träningspasset.


   Stella & Ellen väntar på sin tur


   Smokey apporterar rapphöna


  Apporterar kanindummin  


   Stella visar att hon minsan kan apportera rapphöna!


   Men kanindummin måste vi nog träna på greppet med ;)


   Isabelle hejjade glatt på (framtida hundförare kanske?)


Ha en trevlig helg med er alla!

/ Tania
Av Tania, Martin & Karin - 21 augusti 2010 16:22

I onsdags blev vi med 10 hundar och det var snudd på galenskap! En av gästerna var lilla Ida 4månader som skulle vara inneboende med våra valpar som är kvar här hemma tills nästa fredag, men det tyckte inte Ida att hon skulle,

hon klättrade över valphagen och drog som en avlöning! Då det är lite svårt att navigera en yvig valp med en 11 månaders galen bebis som dessutom blev väldigt arg när hon hade en hoppandes valp i fejjan (konstigt) så ringdes snälla Katti upp för att höra om hon kunde ta Ida istället och det gick bra så nu har hon det lugnt i Skarpnäck tills matte & husse kommer hem. Sen var det Tilda & Ellen som var här då mamma är på konferens och Ellen ska ställas på Söndag och var i STORT behov friséring. Ellen har klippts ner kraftigt under åren som gått så jag lär ju få skämmas som en hund när jag entrar ringen på Söndag. Hon måste ju ställas i ökl för valpförmedlingens skull ifall Daniel bommar grundprovet i Höst. Jag har friserat så gott det går och badat så nu finns inget mer jag kan göra. Igår var Morgan & Rita här och hälsade på Hubbe en gång till, den här gången blev det en liten prova på promenad runt kvarteret och minst lika mycket snack som sist (vad man kan babbla bort tiden ibland, det är ju inte klokt) dom kunde ju så klart inte motstå finkillen Hubbe så han blir sorunda bo nästa vecka och numer kallas han Hobbe.

Idag kom familjen Nilsson från Tingsryd och hämtade lilla Clara, vi försökte rappa på med pratandet så dom skulle få komma iväg i hyfsad tid då det är en bit att köra men som vanligt springer tiden iväg när man har trevligt så det blir nog en sen ankomst till nya destinationen för lilla fröken Clara.

Imorgon ger vi oss iväg till Eskilstuna på utställning, jag känner mig så ringrostig det var 3 år sen sist, så om ni vill hitta mig är det bara att kika efter den mest skamsna människan med ett stycke nedklippt Ellen... Vi ses!

Av Tania, Martin & Karin - 10 augusti 2010 12:35

När vi kom hem igår upptäckte jag genom altanfönstret att alla hundar var ute överallt  i huset, inklusive valpar. "Jaja" tänkte jag för mig själv medan jag bar upp matkassar från bilen "hur farligt kan det vara"!

När jag sedan öppnade ytterdörren möttes vi av ett snölandskap över hela nedervåningen!! Jag överdriver inte när jag säger att det var det värsta i hundväg jag skådat hemma hos oss! Valparna hade tagit sig ut ur hundrummet och hittat Isabelles barbamamma mjukis som tydligen innehöll flera miljarder små små vita pytte bollar av super statiskt material som hade spritt sig precis överallt!    Barnet skrek av hunger så det var bara att snabbt lotta vem som skulle ta matning och vem som skulle börja hugga tag i oredan, jag (Tania) drog det kortaste strået och fick påbörja städningen.   Ut med mattor & bäddar och försöka skaka bort eländet vilket senare resulterade i att bolljävlarna fastnade på hundarna som hade skickats ut och följde med in igen. Bollarna fastnade också överallt på damsugaren när man damsög. klockan var 21:30 när vi vuxna äntligen fick äta middag, sen svimmade vi av städutmattning. Behöver jag säga att bolljävlarna fortfarande ligger här och var och troligen kommer göra så fram till jul!!Av Tania, Martin & Karin - 22 juli 2010 11:49

I måndags var Martin tillsammans med grannen ute och la spår på morgonen, det är jättelänge sedan Allie gick något spår så det är dags att damma av henne nu då hon skall användas på skarpa eftersök i höst. Dom lät spåren ligga över dan så gick dom på kvällen, jag och Isabelle var med som hejjaklack vid bilarna.

De 2 första spåren med grannarnas Ridgebackar gick strålande, dom fick testa skott för första gången. Sen var det Allies tur, hon lyckades spåra in sig rakt i ett jordgetingbo så det pyrde ut en massa getingar, det spårande gänget sprang frammåt och lyckades skaka av sig den arga surrande horden. Allie verkade må bra och ville spåra vidare så dom fortsatte, men hon hade nog blivit stungen ett par gånger för mycket för helt plötsligt tappade hon balansen och la sig på marken. Martin tryckte i henne cortison tabletter och bar henne tillbaka till bilen där hon drack lite och sen åkte vi hem. Efter ca 1½ timme hade nyllet svällt på stackars Allie så hon såg ut som en serie figur 

Hon fick några cortison tabletter till så började svullnade släppa så sakta, nästa morgon var den helt nere. Nedrans getingar!!


Nu har vi bestämt vilken tik som blir kvar i Kenneln regi, det blev

Hi-Design´s Magic Jelly Bean  

Några vapar har flyttat och 2 är fortfarande till salu. Den japanska rabatten har nog mått bättre, valparna hade inte riktigt tagit trädgårdsmästarexamen innan dom började "jobba" i rabatten. Dom har kampat med markduken, grävt hål i den, möblerat om träd, stenar och blommor... Man undrar ju hur man som uppfödare tänker när man på fullaste allvar tror att trädgårdsprojekt kommer att bli lämnade ifred av valpar. Martin trodde nog det så han hade ett mindre hysteriskt utbrott förra veckan    Hur länge ska föresten springervalpar dia?? Våra slutar aldrig, Smokey kommer ju aldrig i kondition och hon ska ju vara med på jakterna i höst!

I helgen blir det socialträning i stadsmiljö för valparna som är kvar, här ute har vi ju bara skog och fält så det är nog dags att vandra lite i stan nu.

Igår fick dom vidarebekanta sig med klövar av olika slag samt fågel, det gick bra några är spontanapportörer och andra vill mest ha själv och sticker iväg för att inte bli av med bytet. Alltan nr 2 är påbörjad men det är så varmt så det knappt gå att göra något dagtid   man får utnyttja kvällarna och även då smälter man bort ibland, men vi ska inte klaga! Tänkt vilken lång och kall vinter vi hade, det är bara att suga i sig av den här värmeböljan för rätt vad det är så blir det så kallt och mörkt igen.

// The Jarlstams

Ovido - Quiz & Flashcards